Nybörjarfel

Image 5

Sälja först och främst

Affiliaten får in pengar på att de som besöker webbsidan eller bloggen klickar på de annonser som finns där och köper av annonsören. Därför blir det lätt så att affiliaten i första hand tänker på att sälja. Det är fel väg att gå. Marknadsföring skall leda till ett köp, inte sälja. En bra affiliate presenterar produkten eller tjänsten som en naturlig del i sammanhanget. På så sätt ökar trovärdigheten.

Säkerhet

Det är många som glömmer bort säkerheten online. Vi vaggas in i att känna oss säkra på webben trots att vi inte är det. Men hjälp finns att få. Spana in sidor som till exempel webbsakerhet.se där du kan läsa mer om hur du ska vara säker när du surfar på internet. Glöm inte bort att när du kör bil så tar du på dig bältet det första du gör. Varför ska du göra något annorlunda på nätet?

För många produkter

Som affiliate är det lätt att tro att många annonsörer är det samma som mer inkomst. Det är ett vanligt misstag som även sidor som splodge.nu också råkat ut för. Men det slutar lätt med att det hela blir ohanterbart. Bättre att satsa på färre, väl genomtänkta annonsörer och arbeta effektivt med dem.

Ingen test

Vad händer när besökaren klickar på en annons eller länk? En affiliate som har länkar och annonser som leder till att besökaren får en mängd spam i sin e-post har snabbt förbrukat sitt förtroende.

Ingen tracking

Om affiliaten inte “trackar”, det vill säga spårar, de klickningar som leder till köp, finn

s det heller ingen möjlighet att se vad som var verksamt och därmed bygga upp de effektiva delarna mer och minska, förändra eller ta bort det som inte fungerar.

Inte jämföra

När människor bestämt sig för att köpa en produkt har de oftast också decimerat antalet märken till två eller tre stycken. Genom att de får en jämförelse kan de lättare göra sitt val. Den smarte affiliaten ser naturligts till att vara affiliate för alla märken som finns med i jämförelsen.

Vad som helst

En affiliate som tar in annonser för alla typer av produkter oavsett om de stämmer in i sammanhanget eller om produkten är bra eller ej, tappar snart läsarens förtroende. En god regel är att enbart annonsera för produkter man tror på. En affiliates hela verksamhet bygger på förtroende. Skadas det är verksamheten i princip död.